پیچ گوشتی شارژی و چگونگی استفاده از آن
در گذشته برای سوار کردن قطعات مختلف به هم و ساخت وسایل و چیزهای متفاوت با استفاده از پیچ، از ابزاری به نام پیچ گوشتی دستی بهره میبرند. این ابزارها مستلزم ساعتها وقت و انرژی بودند. اما امروزه برای حل این مشکل از پیچ گوشتی شارژی استفاده میشود. این ابزار جدید سرعت انجام کار را چندین برابر کرده و باعث صرفهجویی در وقت و انرژی شده است.
پیچ گوشتی شارژی و انواع آن
پیچ گوشتی که برای باز و بسته کردن انواع پیچ استفاده میشود، یکی از پرکاربردترین ابزارها در مصارف خانگی و صنعتی است. از این وسیله میتوان در انجام کارهای فنی و ساده مانند اتصال قفسهها به دیوار، باز و بسته کردن پیچهای کابینت و یا دستگیرههای در، باز کردن حفاظ کولر و موارد مشابه استفاده کرد.
مهمترین مزیت بارز پیچ گوشتی شارژی صرفهجویی در زمان و افزایش سرعت انجام کار است. به عبارتی با استفاده از پیچ گوشتی شارژی میتوان تعداد زیادی پیچ را در مدت زمان کوتاهی باز و یا بسته کرد.
مزیت دیگر این ابزارهای شارژی این است که به دلیل فاقد کابل بودن، به راحتی جابجا میشوند و مستلزم پریز برق نیستند. در واقع تمام پیچ گوشتیهای شارژی دارای دستگاهی برای شارژ کردن باتری هستند. هر پیچ گوشتی شارژی دارای دو عدد باتری است. میتوان باتریها را شارژ کرد و در صورت اتمام شارژ هر کدام از آنها از دیگری استفاده کرد.
پیچ گوشتیهای شارژی بر اساس عملکرد به دو نوع مختلف پیچ گوشتی الکتریکی و پیچ گوشتی شارژی ضربهای تقسیم بندی میشوند. از نوع الکتریکی برای کارهای سبک و از نوع ضربهای در فعالیت های سنگین و طولانی استفاده میشود.
چگونگی استفاده از پیچ گوشتی
- ابتدا سری آن را با توجه به نوع پیچ مورد نظر (دوسو، چهارسو و …) در داخل ابزارگیر قرار دهید.
- پس از قرارگیری در داخل سه نظام، پیچ گوشتی شارژی را بر روی پیچ قرار دهید.
- در مرحله بعدی کلید کنترل سرعت را به آرامی فشار دهید و با توجه به نوع سطح مورد نظر، سرعت آن را تنظیم کنید.
- به محض اینکه صدای کلاچ را شنیدید،کلید را رها کنید.
نکات مهم در حین استفاده از پیچ گوشتی
اطمینان حاصل کنید که سری پیچ گوشتی درست در سر جای خود قرار گرفته است.در غیر اینصورت منجر به آسیب دیدن پیچ یا سری پیچ گوشتی میشود.
برای باز کردن سه نظام، قسمت پایین سه نظام را نگه دارید و قسمت بالایی آن را در خلاف جهت عقربههای ساعت بچرخانید.
تنها زمانی اقدام به تغییر چرخش مته کنید که دستگاه خاموش شده باشد.
ابتدا دستگاه را با سرعت کم روشن کنید و سپس به آرامی سرعت آن را زیاد کنید.
پیچ گوشتی را بر روی درجه گشتاور مناسب تنظیم کنید. چرا که گشتاور پیچهای مختلف متفاوت بوده و پیچهای محکمتر نیاز به گشتاور بیشتری دارند.
اگر به هر دلیلی مته در قطعه گیر کرد، کافیست که مته را در جهت خلاف حرکت قبلی به حرکت درآورید.
از گیره برای ثابت کردن قطعه کارهای کوچک استفاده کنید.
به صورت مداوم از دستگاه استفاده نکنید.
از وارد کردن نیروی مازاد به دستگاه پرهیز کنید. نیروی اضافی موجب آسیب دیدن به نوک مته،کاهش کارایی دستگاه و کوتاه شدن طول عمر مفید آن خواهد شد و در افزایش سرعت عملیات سوراخ کاری تاثیری نخواهد داشت.
تا اینجا با چند نکته درباره انتخاب و خرید پیچ گوشتی شارژی و انواع آن آشنا شدیم. در ادامه پپت مارکت لیستی از زیباترین و باکیفیت ترین نمونه های موجود در بازار ایران را برای شما آماده کرده ایم. همه این پیچ گوشتیها از کیفیت بالا و قیمت مناسبی برخوردار هستند.