یکی از لوازم مورد نیاز آشپرها همزن برقی است. همزن برقی برای آشپزهای حرفه ای وسیله ای ضروری به حساب میاد. اما در صورتی که زیاد علاقه ای به درست کردن کیک و شیرینی و انواع دسر ندارید می توانید از همزن برقی بجای همزن دستی استفاده کنید. در تهیه یک کوکو برای هم زدن تخم مرغها می شود از همزن استفاده کرد. البته برای افراد حرفه ای تر مدل و نوع همزن خیلی مهم وحیاتی است.
افراد حرفه ای برای درست کردن خمیر انواع کیک و شیرینی، نان و هم زدن مواد یکسری از غذا به همزن های خیلی کارآمد تر و حرفه ای تر نیاز دارند. در ادامه بیشتر با همزن های برقی آشنا می شویم.
انواع همزن: 1- همزن معمولی (دستی) 2- همزن های کاسه دار
همزن برقی معمولی
این مدل فضای خیلی کمی را اشغال می کند. برای کارهایی مانند همزدن تخم مرغ و مواد غذایی و درست کردن یک تعداد کیک و شیرینی ساده کاربرد دارند. در این مدل ها بسته به مدل و برند همزن امکان دارد چندین پایه همزن همراه دستگاه باشد. اتصال این پایه به دستگاه و جداسازی آن ها برای شست و شو کار بسیار راحت و بی دردسری است.
همزن کاسه دار
همزن های ایستاده هم دقیقا کارهایی را انجام می دهد که همزن معمولی می کند. با این تفاوت که نیازی به حضور شما بالا سر همزن نیست. این مدل ها کاسه ای زیر همزن دارند که به راحتی به صورت خودکار مواد درون کاسه را هم می زنند.
این مدل از هم زن ها برای تهیه مواد در حجم زیاد و برای آشپزهای حرفه ای کاربرد دارند. بخاطر کاسه ای که دارند فضای زیادی را هم اشغال می کنند. به طبع نسبت به همزن های معمولی دستی هم هزینه بالاتری دارند.البته این مدل ها هم از نظر پایه های همزن مدل ها متنوعی دارند.
یکسری ویژگی های همزن برقی مناسب و باکیفیت:
مواردی هستند که توجه به آن ها هنگام خرید باعث می شود همزن مناسب خود را تهیه کنید. مواردی که در اکثریت همزن های معروف به راحتی رعایت می شوند.
هزینه:
قبل از هرچیزی باید بودجه ای که برای خرید همزن اختصاص می دهید را مشخص کنید. اگر بودجه کافی برای خرید همزن کاسه دار دارید توصیه ما خرید همزن های کاسه دار هست. این همزن ها درست است قیمت بیشتر دارند اما کارایی و کیفیت بالاتری هم نسبت به همزن های معمولی دارند.
راحتی:
هنگام خرید همزن دستی معمولی به جنس بدنه و دسته ی همزن دقت کنید. برای اینکه همزن های دستی در تمام طول مدت کار با آن ها باید در دستتان باشد. اگر جنس قسمت دسته مناسب نباشد دستتان اذیت می شود و این در کارایی شما تاثیر منفی دارد. بعضی از مدل ها برای بخش دسته همزن حتی از پوشش های خاصی استفاده می کنند تا موجب راحتی دست شوند.
برای همزن های کاسه دار هم باید توجه داشته باشید خیلی سنگین و جاگیر نباشند چرا که جابجایی آن ها کاری سخت خواهد بود. اگر محلی ثابت روی کابینت برای این مدل همزن ها در نظر داشته باشید تا از جابجایی زیاد آن ها جلوگیری شود کارتان بسیار راحت تر خواهد بود.
پایه های متنوع:
قسمتی از همزن های برقی که کار اصلی را برعهده دارند باید از تنوع و کیفیت بالایی برخوردار باشد. هنگام خرید سعی کنید مدل هایی را انتخاب کنید که چند پایه متصل شونده دارند. تنوع پایه های متصل شونده اهمیت زیادی برای آشپزهای حرفه ای دارد. برای افرادی که به صورت حرفه ای از همزن استفاده می کنند توصیه می شود حتما به پایه های هم زن موقع خرید دقت کنند. پایه ها باید به راحتی جدا و قابل شستشو باشند.
برقی مصرفی همزن برقی:
برای میزان برق مصرفی همزن ابتدا باید بدانید برای چه کاری از همزن میخواهید استفاده کنید. اگر به صورت حرفه ای و برای کارهای سنگین به همزن نیاز دارید باید همزن قدرتمندی تهیه کنید که طبیعی است توان مصرفی بالایی هم دارند. اما اگر هدف شما از تهیه همزن برای انجام کارهای روزمره و در طول ماه یکی دو مورد استفاده است بهتر است از همزن های با توان قدرتی پایین استفاده کنید. برق مصرفی متداول برای هم زن های معمولی 300 وات و برای همزن های کاسه دار (ایستاده) 600 وات می باشد.
سرعت همزن برقی:
همزن های برقی معمولا دکمه تنظیم سرعت دارند. به سه حالت کند، معمولی و تند می توان سرعت همزن را تنظیم کرد.موقع خرید کارایی دستگاه را در هر سه سرعت چک کنید. اگر صدای زیاد و غیرمعمولی در سرعت تند به گوشتان رسید از خرید آن دستگاه اجتناب کنید.
ظاهر کلی دستگاه:
هنگام خرید به زیبایی ظاهری دستگاه و راحتی کار با آن توجه کنید. اگر همزن معمولی تهیه می کنید آن را در دست بگیرید و راحتی و سبک، سنگینی آن را بسنجید. وضعیت دکمه های دستگاه را چک کنید که گیر خاصی نداشته باشند. در بعضی از برندها دکمه ای که پایه های متصل شونده را جدا می کند گیر کوچکی دارد که در موقع کار مشکل ساز خواهد بود.
برای همزن های کاسه دار علاوه بر توجه به همه ی این مسائل به جذابیت و شیک بودن دستگاه هم اهمیت دهید. چرا که این مدل همزن ها به دلیل سایزی که دارند اکثرا روی کابینت و جلوی چشم هستند. اگر همزن زیبایی انتخاب کنید به جذابیت دکوراسیون آشپزخانه هم کمک می کند در غیر اینصورت تاثیر منفی خواهد داشت.
جنس پایهها:
در همزن های برقی کار و فشار اصلی بر روی پایه های همزن هست. به همین دلیل سعی کنید همزن شما پایه هایی از جنس استیل ضد زنگ باشد. این مدل پایه طول عمر و ماندگاری بیشتری نسبت به سایر جنس ها دارند.
جنس کاسه همزن برقی:
کاسه ای که در همزن های ایستاده وجود دارد بهتر است از جنس استیل باشد. البته کاسه ها در دو مدل پلاستیک و استیل در بازار وجود دارند. کاسه ای با جنس پلاستیک بعد از مدتی به دلیل برخورد پایه های همزن با کاسه کیفیت خود را از دست می دهد. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم جنس کاسه از استیل باشد که مقاوت و دوام بیشتر نسبت به پلاستیک دارد.
تا اینجا با چند نکته درباره انتخاب و خرید همزن های برقی و انواع آن آشنا شدیم. در ادامه لیستی از زیباترین و باکیفیت ترین نمونه های موجود در بازار ایران را برای شما آماده کرده ایم. همه این همزن برقی ها از کیفیت بالا و قیمت مناسبی برخوردار هستند.