اگر به نوشیدن چای علاقه داشته باشید، قوری نقش مهمی در زندگی شما دارد. برای درست کردن چای ممکن است سماور و قوری، کتری و قوری، چای ساز یا فقط قوری داشته باشید. در تمام این ترکیب ها قوری نقش اصلی و نهایی در درست کردن چای را بازی میکند.
قوری
برای اکثر ما ایرانیها نوستالژیک است و ما را یاد قوریهای رنگارنگ خانهی پدربزرگها و مادربزرگهایمان میاندازد بهخصوص اگر با سماور همراه باشد. کمتر کسی است که قوریهای چینی گلگلی قدیمی را به خاطر نیاورد و یا از دیدنشان دلش برای روزهای گذشته و آن حال و هوا و صفای قدیم پر نکشد.
چای در قوری دم میکشد و آمادهی مصرف میشود. میتوانید قوری را به صورت ست با کتری یا سماور یا اینکه به صورت مجزا تهیه کنید. قوری میتواند از مواد مختلف و به اشکال مختلف ساخته شود گرچه اکثر قوریها به لحاظ شکل کلی شبیه به هم هستند. قوریهای چینی برای ما نوستالژیک هستند.
قوریهای چینی معمولا به دو صورت ساده و طرحدار در رنگهای مختلف یافت میشوند. به جز قوریهای چینی، سفالی و سرامیکی هم ساخته شده و مورد استفاده قرار میگیرند. معمولا دستهی قوریهای چینی، سفالی و سرامیکی از جنس خودشان است و درواقع به صورت مجزا به آنها متصل نشده. مجزا نبودن دسته برای این قوریها هم میتواند حسن و هم عیب به شمار رود.
حسن از این لحاظ که قوری به هم پیوسته است و طبیعتا باعث استحکام بیشتر آن میشود. عیب از این لحاظ که اگر دسته بشکند یا آسیبی به آن وارد شود قابل تعویض نیست و کل قوری باید تعویض شود.
اندازهی قوریها با هم متفاوت است. حتما قوریهای بزرگ پیرکس با دستهی فلزی یا پلاستیکی را دیدهاید که در آبدارخانهی ادارات و شرکتها مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از نکات مهم در انتخاب قوریها عایق بودن دستهی آنهاست. اگر دستهی قوری عایق نباشد ممکن است زیاد داغ شود و دست را بسوزاند.
محکم بودن دستهی قوری هم پارامتر مهمی است. باید به این دقت کرد که دستهی قوری به حد کافی بزرگ باشد تا دست را خسته نکند. همچنین لوله باید طوری باشد تا برای ریختن چای خیلی نیاز به خم کردن مچ دست نباشد. قوریهای فلزی معمولا از جنس مس، آلومینیوم یا استیل هستند.
قوریهای قلمزنی از جلوه و زیبایی خاصی برخوردارند. قوریهای شیشهای ظریف و میناکاری شده هم بیشتری به عنوان دکور به کار میروند. قوریهای سرامیک این خوبی را دارند که میتوانند دمای ای را برای مدت طولانی حفظ کنند. مزیت قوریهای چینی این است که چون روی طعم چای تاثیری نمیگذارند چای در آنها به خوبی دم میکشد و طعم خودش را نشان میدهد.
عیب این قوریها این است که چای در آنها زود خنک میشود. قوریهای استیل هم مقاومند و هم دمای خود را زود از دست نمیدهند. اما بهتر است که دستهی آنها از جنس استیل نباشد. خوبی قوریهای شیشهای و پیرکس شفاف بودن آنهاست و این که میتوانید محتویات درون قوری را از بیرون ببینید. هر چه دهانهی قوری گشادتر باشد هم شستن آن راحتتر است و هم ریختن چای آسانتر میشود.
سخن پایانی
ما در این مقاله سعی کردیم نکات لازم و ضروری را بیان کنیم. پس امیدواریم که بعد از مطالعهی این مقاله، بهترین خرید آنلاین یا حضوری را داشته باشید. با بیان نظرات خود ما را در بهبود کیفیت مقالات پپت مارکت یاری کنید. در ادامه پیشنهاداتی از بهترین مارک ها و برندها برای شما داریم. این محصولات امتحان خود را پس داده اند با خیال راحت خرید کنید.