قهوه ساز و دمنوش ساز یکی از وسایل جدید در آشپزخانه های لاکچری به حساب میاد. در روزگاری زندگی میکنیم که انواع و اقسام نوشیدنیها نقش مهمی در زندگی ما دارند. آب که مایهی حیات است. چای نوشیدنی محبوب ما ایرانیها به شمار میرود اما قهوه هم در اینجا طرفداران زیادی دارد.
قهوه ساز و دمنوش ساز
ایرانیها از قدیم اهل مصرف جوشاندههای گیاهی بودهاند. آنها به عنوان دارو قسمت هایی از ریشه یا ساقه یا حتی گلبرگ بعضی از گیاهان را در آب جوشانده و از آنها استفاده میکردند. آنها همچنین از گیاهان مختلف عرقیات گرفته و مصرف میکردند. جوشاندهی گلگاوزبان از معرف ترین جوشاندههای گیاهی بود که برای ناراحتیهای مختلف از جمله اعصاب مصرف میشد که هنوز هم مصرف میشود.
همچنین عرقیاتی مانند عرق بیدمشک و بادرنجویه و عرق خارشتر و خارخاسک برای مصارف مختلف طبی مورد استفاده قرار میگیرند. در سالهای اخیر اصطلاح دمنوش را زیاد شنیدهایم. دمنوش درواقع نوعی نوشیدنی است که از ساقه، ریشه یا گلبرگهای گیاهان تهیه میشود. فرق دمنوش با جوشانده این است که جوشانده از جوشاندن اجزای گیاه در آّب به دست میآید اما دمنوش با قرار دادن اجزای گیاه در آب جوش حاصل میشود. به همین دلیل تهیهی دمنوش از جوشانده راحتتر و سریعتر است. برای تهیهی دمنوش لیوانهای خاصی وجود دارند که به آنها دمنوشساز میگویند.
دمنوش ساز درواقع از سه جزء تقسیم شده است. یک لیوان، یک بخش کوچک دارای سوراخ های زیاد که در قسمت بالایی لیوان قرار میگیرد و دری که آن را میپوشاند. در دمنوش ساز ممکن است به سادگی بر روی آن قرار گیرد یا مثل در شیشهی ترشی و مربا چرخانده و محکم شود. برای تهیهی دمنوش، لیوان را از آب جوش پر کرده و قطعات گیاه را در محفظهی سوراخدار قرار میدهیم و در آن را میبندیم. چند دقیقه بعد، دمنوش ما آماده است.
این لیوانها میتوانند سرامیکی، سفالی شیشهای یا استیل باشند. دمنوشسازهای از جنس چینی با شکل و شمایل و طرحهای بسیار زیبا هم وجود دارند. از وسیلهای مشابه دمنوش ساز برای تهیهی قهوه بهویژه قهوه فرانسه استفاده میشود. این وسیله ساختاری شبیه دمنوشساز دارد اما با آن کمی متفاوت است. این وسیله یک پارچ در دار است که دارای دو قسمت فوقانی و تحتانی میباشد. همراه فرنچ پرس ممکن است ممکن است یک آسیاب قهوه هم باشد.
برای استفاده از این دستاه ابتدا قهوه را با کمک آسیابِ قهوه، آسیاب میکنیم. سپس کمی آب گرم در فرنچ پرس میریزیم. با حرکت صافی یا همان قسمت سوراخ دار که در دمنوش ساز هم داشتیم، آب را فشرده میکنیم تا کل ظرف گرم شود. سپس آب را خالی کرده و قهوه را درون دستگاه میریزیم. بعد آبِ داغ را به آن اضافه میکنیم. با استفاده از یک قاشق مخلوط شیر و قهوه را هم میزنیم و سپس با حرکت فیلتر باعث فشرده شدن مایع درون فرنچ پرس میشویم.
بعد از دقایقی قهوه آماده میشود. از این دستگاه همنین میشود برای فومگیری از شیر برای روی قهوه استفاده کرد. همچنین با آن میتوانید لاته و کاپوچینو، هات چاکلت و موکتل استفاده کنید. موکتل به نوشیدنیهای سرد غیر الکلی ترکیبی نظیر موهیتو اطلاق میشود. فرنچ پرسها معمولا همزمان از شیشه و پلاستیک ساخته میشوند به طوریکه بدنهی آنها شیشهای و در و دستهی آنها پلاستیکی و فیلتر داخلی آنها هم معمولا از جنس فلز است. البته آنها انواع مختلف و متنوعی دارند و از مواد مختلفی ساخته میشوند.
ما در این مقاله سعی کردیم نکات لازم و ضروری را بیان کنیم. پس امیدواریم که بعد از مطالعهی این مقاله، بهترین خرید آنلاین یا حضوری را داشته باشید. با بیان نظرات خود ما را در بهبود کیفیت مقالات پپت مارکت یاری کنید. در ادامه پیشنهاداتی از بهترین مارک ها و برندها برای شما داریم، این محصولات امتحان خود را پس داده اند با خیال راحت خرید کنید.