قالب کیک یکی از لوازم مورد نیاز کدبانوهای ایرانی هست. طعم شیرین شاید محبوبترین طعم باشد. این طعم آنقدر برای بشر لذت بخش بوده که کلی مواد غذایی از مربا تا شیرینی و شکلات برای لذت بردن از این طعم تهیه میشوند. حتی طعم خوشبختی و یک زندگی خوب را هم به شیرینی تشبیه کردهاند.
قالب کیک و شیرینی پزی
زندگیخوب، زندگی شیرین، کودکی شیرین، ازدواج شیرین، اینها همه وهمه و دعاهایی مثل؛ امیدوارم زندگی به کامت شیرین باشد نشان میدهند که چقدر این طعم بین ما انسان ها محبوب است. به خاطر محبوبیت طعم شیرین کیکها و شیرینیها از محبوبترین خوراکیها بهخصوص برای کودکان هستند. برای پخت انواع کیک و شیرینی به قالب شیرینی پزی نیاز داریم. این قالبها، اشیائی هستند که مایهی شیرینی در آنها ریخته شده و در داخل فر قرار داده میشوند تا شیرینیها پخته شود.
این قالبها به انواع مختلف تقسیم میشوند:
-
قالبهای کوچک
از این قالبها برای پخت شیرینیهای کوچک نظیر نخودچی، کاپ کیک و مافین استفاده میشود. این قالبها قبلا فلزی بودند اما اکنون بیشتر از جنس تفلون یا سیلیکونی ساخته میشوند. این قالبها در شکلها و طرحهای مختلف در دسترس میباشند. این قالبها ممکن است به شکل قالبهای کوچک یا قالبهای کوچک پیوسته در یک قالب مستطیلی بزرگ ساخته شوند.
-
قالبهای متوسط و بزرگ
این قالبها هم ممکن است از مواد مختلف ساخته شوند و برای معمولا برای پخت کیکی به کار گرفته میشوند. قالبهای کیک نوع خاصی از این قالبها هستند. قالبهای سیلیکونی سرما را تا منفی بیست و پنج درجه و گرما را تا دمای حدود دویست و بیست درجهی سانتیگراد تحمل میکنند. این قالبها نچسب هستند و با استفاده از آنها به مرور زمان هم خاصیت نچسبی خود را از دست نمیدهند.
-
قالبهای لولهای
این قالبها درواقع شبیه بعضی قالبهای ژله هستند و گرد هستند و یک حفره وسط آنها وجود دارد. اینها برای پخت کیک و نیز تهیهی ژله و کرم کارامل کاربرد دارند. نکتهی مهم در مورد این قالبها آن است که قدری سر آنها را خالی بگذارید و خیلی پرشان نکنید زیرا مواد در فر پف میکنند و شکل کیک به هم میخورد.
-
قالبهای شیشهای
قالبهای شیشهای یا پیرکس به حرارت مقاوم بوده و میتوان آنها را در فر قرار داد. آنها میتوانند ظروف پیرکس معمولی باشند که برای نگهداری غذا مورد استفاده قرار میگیرند و یا این که به صورت تخصصی به عنوان قالب شیرینیپزی ساخته شده باشند.
-
سینی رولت
سینی رولت، ظرف فلزی دستهداری است که در قنادیها و شیرینیپزیها برای پخت شیرینی و به خصوص رولت مورد اسفاده قرار میگیرد.
-
قالب تارت
قلبهای تارت معمولا به شکل دایرهای یا مستطیلشکل ساخته شده و لبههای آنها به شکل دالبر است. این قالبها از جنس فلز، تفلون یا حتی گاهی پیرکس هستند و برای تهیهی تارت مورد استفاده قرار میگیرند.
-
قالبهای لوف (loaf)
این قالبها معمولا به شکل مستطیل بوده و از آنها برای تهیهی کیکهای صبحانه و نان های فرنگی استفاده میشود.
-
قالبهای پلاستیکی
این قالبها چون از جنس پلاستیک هستند تحمل دماهای بالا را ندارند و به همین علّت مناسب پخت کیک و شیرینی و استفاده در فر نیستند و از آنها میتوانید برای تهیهی ژلهها و نیز حلوا شکری و باسلوق استفاده کنید زیرا قرار دادنِ آنها در یخچال و فریزر مشکلی برای آنها ایجاد نمیکند.
ما در این مقاله سعی کردیم نکات لازم و ضروری را بیان کنیم. پس امیدواریم که بعد از مطالعهی این مقاله، بهترین خرید آنلاین یا حضوری را داشته باشید. با بیان نظرات خود ما را در بهبود کیفیت مقالات پپت مارکت یاری کنید. در ادامه پیشنهاداتی از بهترین مارک ها و برندها برای شما داریم. این محصولات امتحان خود را پس داده اند با خیال راحت خرید کنید.