شاید اولین وسیلهی فانتزی که به آشپزخانهها راه یافت شکرپاش و نمک پاش بود. شکرپاش و نمک پاش احتمالا اولین وسائل آشپزخانه بودند که طراحی فانتزی داشتند و در ساختشان به زیبایی هم توجه میشد. هنوز شکرپاش و نمک پاش های دوران کودکیمان را فراموش نکردهایم که بعضیهاشان شبیه اسباببازی بودند.
شکرپاش و نمک پاش
شکر و نمک علیرغم هشدارهای پزشکان مبنی بر مراعات در مصرف آنها و خطراتشان برای سلامتی کماکان جزء لاینفک همهی آشپزخانهها هستند. طبیعتا خانهای هم نیست که شکرپاش و نمک پاش در آن یافت نشود. شاید متداولترین نوع نمکپاش نمکپاشهای شیشهای کوچک با در فلزی باشند. البته نمکپاشهای چینی معمولی و همچنین نمکپاشهای فلزی هم به وفور یافت میشوند.
نمکپاشهای چینی شکل و فرم و رنگهای متفاوت و متنوعی دارند. از نمکپاشهای چینی خمرهای گرفته تا نمکپاشهایی از همین جنس با اشکال فانتزی را میتوانیم در مغازهها و خانهها ببینیم. اولین نمکپاشها به شکل پیالههایی سفالی بودند که نمک در آنها ریخته میشد و افراد با انگشت دست از آنها نمک برداشته و بر روی غذا میریختند.
بعد نمک پاش های نسل بعد پدیدار شدند که از یک طرف نمک در آنها ریخته میشد و درشان بسته میشد تا نمک خارج نشود و در طرف دیگر سوراخهای متعددی وجود داشت که نمک از آنجا خارج میشد. ساخت این نمکدان ها از آنجا دارای اهمیت بود که بر خلاف نمکدان های قدیمی میشد بدون تماس دست با نمک، نمک را بر روی غذا ریخت.
در واقع این نمکدان ها به جهت آن که نمک را روی غذا میپاشیدند به نمک پاش معروف شدند. آنها کارشان فقط نگهداری نمک نبود بلکه وظیفهی پاشیدن آن بر روی غذا را هم عهدهدار بودند. شکرپاش ها هم تقریبا چنین وضعیتی دارند. شکرپاش های کنونی هم کار نگهداری شکر و هم وظیفهی پاشیدن آن را بر عهده دارند.
باید توجه کرد که شکرپاش ها انواع مختلفی دارند. بعضی از آنها ساختاری شبیه به قوری دارند با دهانهای شبیه به لولهی قوری که از آنجا شکر ریخته میشود. نوع دیگر شکرپاش ، شکرپاشِ لولهای است. شکرپاش لولهای یک شکرپاش است که لولهای وسط در آن فرو رفته و با برگرداندنِ ظرف کار شکرریزی را انجام میدهند.
برای خرید شکرپاش و نمک پاش هم به جنس و طرح آنها دقت کنید و هم به این که چقدر با وسائل آشپزخانهی شما هماهنگی دارند. ضمنا کاربرد آنها هم مهم است. مثلا نمکپاشهایی که برای خوردن میوه به کار میروند معمولا خیلی کوچکترند. نمکپاشهای غذا بزرگتر هستند. نمکپاشهایی که در سفر یا کوه موردِ استفاده قرار میگیرند، معمولا باید فلزی باشند که اگر ضربهای به آنها وارد شد یا افتادند، مشکلی برایشان ایجاد نشود.
نمکپاشهای فلزی یا پلاستیکی برای مصرف روزانه مناسب هستند. نمکپاشهای ظریف تر و زیباتر مناسب میهمانیها هستند. شکرپاشها ممکن است شیشهای با در استیل یا در پلاستیکی باشند. مزیت شکرپاشهای شیشهای آن است که محتویان درون آنها دیده میشود. بعضی از شکرپاش و نمک پاش ها کار سابیدن را هم انجام میدهند.
در این صورت دیگر با مشکلی به نام گیر کردن گلولههای شکر و نمک در شکررپاش و نمکپاش مواجه نخواهید بود. نمکپاشها ممکن است ساده یا چرخشی باشند. نمکپاشهای چرخشی با چرخاندن بخشی از بدنهی نمکپاش عمل میکنند. همچنین ممکن است نمکپاش با فشار دادن اهرمی عمل کند.
شکرپاشها معمولا روی دهانه درپوشی دارند که با کنارکشیدن آن به وسیلهی اهرمی که روی دسته است و خم کردن شکرپاش به طرف ظرف مورد نظر، عمل میکنند. این که دهانهی شکرپاش بعد از مصرف پوشانده شود نکتهی مهمی است زیرا از رفتن مورچه به داخل آن جلوگیری میکند.
ما در این مقاله سعی کردیم نکات لازم و ضروری را بیان کنیم. پس امیدواریم که بعد از مطالعهی این مقاله، بهترین خرید آنلاین یا حضوری را داشته باشید. با بیان نظرات خود ما را در بهبود کیفیت مقالات پپت مارکت یاری کنید. در ادامه پیشنهاداتی از بهترین مارک ها و برندها برای شما داریم. این محصولات امتحان خود را پس داده اند با خیال راحت خرید کنید.