کتری و سماور گازی دو عضو جدایی ناپذیر آشپزخانه هستند. همانطور که میدانید چای در چهار مرحله آماده میشود، مرحلهی اول جوشاندن آب است. مرحلهی دوم ریختن چای در آب جوش و مرحلهی سوم دم کشیدن چای است. مرحلهی چهارم هم شامل ریختن مقداری چای در استکان به همراه مقداری آب جوش است. برای تهیهی چای به دو وسیله نیاز دارید.
کتری و سماور
دستگاهی که آب در آن به جوش میآید و وسیلهای که چای در آن دم میکشد. قدیمیترین ترکیب برای درست کردن چای سماور و قوری هستند. سماور که آب را جوش میآورد و قوری هم که چای را دم میکند. امروزه جای خود را بیشتر به کتری و قوری دادند. سماورها بسته به نوع مصرف انرژی به چند دسته تقسیم میشوند. سماورهای نفتی و زغالی در قدیم مورد استفاده قرار میگرفتند.
حالا سماورها به دو دستهی گازی و برقی تقسیم میشوند. سماورهای گازی به شیر گاز وصل شده و روشن میشوند. سماورهای برقی هم از نیروی برق برای به جوش آوردن آب استفاده میکنند. سماورها از فلزات مختلفی ساخته میشوند. آنها ممکن است مسی، برنجی، برنزی یا از جنس آلومینیوم و یا استیل باشند.
سماور دارای پایه، گرمکن، مخزن آب و شیر و دریچهای در بالا برای ریختن آب است. استفاده از سماور در سال های اخیر کمتر شده و سماور جای خود را به کتری و چای سازها داده است. کتری درواقع سماوری است که روی اوجاق گاز قرار میگیرد. کتریهای شیردار درواقع سماورهایی هستند که برروی اوجاق گاز قرار گرفته و از انرژی گاز برای گرم کردن آب استفاده میکنند.
کتریها به دو نوع شیردار و بیشیر تقسیم میشوند. کتریهایی که شیر ندارند دارای لولهای برای ریختن آب در قوری هستند. سماورها نسبت به کتریها دو مزیت دارند. اول این که نیازی ندارند روی گاز قرار گیرند و طبیعتا مسائلی مثل بلند کردن آنها و خطر سوختگی دستها وجود ندارند. دوم این که ظرفیتشان بیشتر است و شیر هم دارند.
برای استفاده از سماورها بهتر است به نکاتِ مختلفی دقّت کنید. مثلا موقع پر کردن سماور دقت کنی آب روی بدنهی آن ریخته نشود و اگر ریخته ش هم آن را خشک کنید. اگر از سماور برقی استفاده میکنید، سیم ارت آن را حتما وصل نمایید. سماور باید آببند باشد و نشتی نداشته باشد. حتما قبل از روشن کردن سماور به این نکته دقت کنید.
دقت کنید که کابل سماور مشکلی نداشته و سماور دچار اتصالی نداشته باشد. هرچند وقت یکبار سماور را تمیز کرده و از آن رسوبزدایی کنید. بهتر است که سماور در محیط مرطوب نباشد. یکی از نکات مهم در مورد سماورهای برقی این است که قبل از پر کردن سماور با آب، آن را به برق نزنید. اول سماور را پر کنید و بعد آن را به برق بزنید.
هیچوقت سماور را بیشتر از حد مجاز پر نکنید. در مورد سماور گازی شلنگ گاز و اتصالات مربوط را بررسی کنید که نشتی نداشته باشند. عایقبندی کتری و سماور به خصوص در مورد سماورهای برقی بسیار مهم است. مشکل در عایقبندی ممکن است باعث اتصالی در بدنه شود. اگر سماور از پایین دچار نشتی شود، به احتمال زیاد محل استقرار المنت مشکل دارد.
سوراخ بودن محل استقرار المنت باعث نشری آب از زیر سماور میشود. حتما ترموستات و المنت سماور را چک کنید. برای رسوبزدایی از کتری و سماور میتوانید به آب، جوش شیرین اضافه کرده و در آنها ریخته و بجوشانید.
ما در این مقاله سعی کردیم نکات لازم و ضروری را بیان کنیم. پس امیدواریم که بعد از مطالعهی این مقاله، بهترین خرید آنلاین یا حضوری را داشته باشید. با بیان نظرات خود ما را در بهبود کیفیت مقالات پپت مارکت یاری کنید. در ادامه پیشنهاداتی از بهترین مارک ها و برندها برای شما داریم. این محصولات امتحان خود را پس داده اند با خیال راحت خرید کنید.