آشپزخانههای امروزی مجهز به دستگاههایی هستند که برای راحتی کار آشپزی ساخته شده و مناسب زندگی مدرن هستند. یکی از این دستگاهها دستگاه سرخ کن است. دستگاه سرخ کن همانطور که از اسمش پیدا است کارش کمک به سرخ کردن مواد غذایی است.
سرخ کردن مواد غذایی یعنی پختن آنها در روغن داغ. بدیهی است برای این کار دستگاه سرخکن باید محفظهای داشته باشد که در آن روغن ریخته شود. نکته دیگر آن است که برای استفادههای مکرر از روغن، باید مواد غذایی با روغن تماس نداشته باشند که تکههای آنها در روغن نیفتد.
ولی مگر میشود مواد غذایی با روغن تماس نداشته باشند و سرخ شوند؟ معلوم است که نمیشود. پس چارهی کار چیست؟ چاره کار استفاده از یک توری فلزی در دستگاه سرخ کن است که مواد غذایی در آن قرار گیرند و در ظرف روغن قرار داده شود. هچنین باید بوسیلهای روغن داغ شود. این اساس کار سرخکن است.
نحوه کار سرخکن
سرخکنها انواع مختلفی دارند اما اصول کار آنها مشابه است. یک مخزن روغن، یک توری فلزی و چیزی که روغن را گرم میکند مثل یک المنت. همچنین در بعضی سرخکنها ممکن است از گاز برای تامین حرارت استفاده شود.
همچنین بر اساس مکانیسمی اگر تکههای غذا در روغن بیفتند روغن نمیسوزد و آلوده نمیشود. این باور وجود دارد که استفاده از دستگاههای سرخکن باعث بالا رفتن مصرف روغن میشود در صورتیکه بعضی از دستگاههای سرخکن جدید به خصوص به گونهای طراحی شدهاند که مصرف روغنشان زیاد نیست.
انواع سرخ کن
سرخ کنهای الکتریکی
این سرخکنها مکانیسم نسبتا سادهای دارند و دارای توری و محفظه روغن بوده و برای گرم کردن روغن از المنت استفاده میکنند. از مزایای این دستگاهها سرعت عمل خوب ساده بودن کار کردن با آنها است. عیب آنها هم این است که در حین کار کردن با آنها روغن زیادی مصرف میشود و غذاها هم خیلی چرب میشوند که برای سلامتی خوب نیست. پس برای حفظ سلامتی خود بهتر است از سرخکنهای کممصرف استفاده کنید.
سرخکن های کممصرف
سرخکنهای کم مصرف یا سرخکنهای بدون روغن سرخکنهایی هستند که با استفاده از جریان فشرده هوا برای سرخ کردن مواد غذایی مصرف روغن را کمتر کرده یا به صفر میرسانند. استفاده از جریانهای سریع هوا برای سرخ کردن مواد غذایی باعث میشود تا هم مصرف روغن شما پایین بیاید و هم غذاهای شما کمچرب شوند که به حفظ سلامتی شما کمک میکند.
مینی سرخ کن ها
مینیسرخکنها درواقع همان سرخکنهای کوچک هستند. این سرخکنهای کوچک برای مصارف خانگی مناسب هستند.
سرخ کنهای صنعتی
این سرخکنها برای مصارف صنعتی نظیر کارخانهها و رستورانها کاربرد دارند. این سرخکنها ممکن است الکتریکی یا گازی باشند.
نکات مهم در خرید سرخ کن
قبل از هرچیز به کاربرد سرخکن برای خود توجه کنید، این که مثلا سرخکن را برای خانه میخواهید یا رستوران. به این نکته هم دقت کنید که انواع سرخکن معایب و مزایای خود را دارند. مثلا سرخکنهای الکتریکی اگرچه روغن زیاد مصرف میکنند ولی هم سریع عمل میکنند و هم دمای روغن در آنها قابل تنظیم است.
به معتبر بودن برند سرخکن و همچنین داشتن گارانتی معتبر دقت کنید. توجه به مسائلی مثل برند، کیفیت، بودجهای که برای خرید سرخکن کنار گذاشتهاید، حفظ سلامتی خود و میزان مصرف روغن و نیز ظرفیت و کاربرد دستگاه سرخکن میتواند به شما برای انتخاب دستگاه سرخکن مناسب کمک کند.
استفاده از دستگاههای سرخکن کممصرف که با جریان هوای گرم غذاها را سرخ میکنند میتواند کمک زیادی به حفظ سلامتی شما بکند.
تا اینجا با چند نکته درباره انتخاب و خرید سرخ کن و انواع آن در پپت مارکت آشنا شدیم. در ادامه لیستی از شیک ترین و باکیفیت ترین نمونه های موجود در بازار ایران را برای شما آماده کرده ایم. همه این سرخ کن ها از کیفیت بالا و قیمت مناسبی برخوردار هستند.